Hlavní obsah

Demolice mostů uzavřela dálnici D1

• Aktualizováno

V pátek večer začala na dálnici D1 na Vysočině demolice šesti mostů. V 20:00 se kvůli tomu uzavřel až do sobotních 10:00 úsek mezi exitem Lhotka a Velká Bíteš, od 21:00 do 11:00 pak úsek Loket a Koberovice. Kvůli uzavírkám byly stanoveny objízdné trasy.

Foto: David Ryneš, Novinky

Připravované opravy mostů na D1 a mosty, které budou bez náhrady

Článek

Řidiče podle údajů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) čeká zhruba půlhodinové zpoždění. V případě havárie na objízdných trasách se však zdržení může několikanásobně protáhnout. Policie řidiče vyzvala k ohleduplnosti.

Na Žďársku vede objížďka devítikilometrového úseku mezi Velkou Bíteší a Lhotkou po silnici II/602 a II/390. O něco složitější je situace ve středních Čechách na Benešovsku, kde je stanovena kratší objížďka pro auta s hmotností do 12 tun. Sjíždět budou na 66. kilometru dálnice u obce Loket. Objížďka je vede po silnicích II. třídy přes Ledeč nad Sázavou na exit Koberovice. Víc si zajedou kamióny, které budou z D1 sjíždět už na exitu 21 Mirošovice, pojedou přes Tábor, Pelhřimov a na dálnici se vrátí v Humpolci.

Omezení dopravy si pak vyžádají dokončovací práce po snášení mostů na úseku 21, které budou probíhat až do půlnoci 9. července. Výjimkou budou dokončovací práce na úseku 9, kde bude režim dopravy po úplné uzavírce z důvodu vyšších intenzit provozu začátkem týdne otočen.

Vedle těchto dopravních omezení řidiče z důvodu vybudování provizorních přejezdů středního dělícího pásu od 8. do 21. července čeká také částečná uzavírka v úseku 5 (Šternov – Psáře).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám