Hlavní obsah

Převrat v Egyptě? Čeští turisté se zatím odradit nedají

Novinky, pit
Praha

Dramatické události v Egyptě, které ve středu vyvrcholily státním převratem, se zatím do prodeje zájezdů tuzemských cestovních kanceláří nepromítly. Klienti zájezdy neruší a ani nemění destinaci.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Protesty proti islamistickému prezidentovi Muhammadu Mursímu, jehož sesadila armáda.

Článek

„Aktuální prodeje do Egypta jsou na zhruba stejné úrovni jako v loňském roce. V této chvíli máme většinu zájezdů na červenec a začátek srpna vyprodanou,“ uvedl pro Novinky mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Podle něj během tohoto víkendu odletí s CK Fischer několik stovek klientů. Cestovka v reakci na bezpečnostní situaci pouze pozastavila výlety do Káhiry, na pyramidy a do Luxoru.

„Jsme neustále ve spojení s našimi delegáty. Ti nám reportují, že situace v letoviscích je naprosto bezproblémová a bezpečná,“ sdělil Osúch s tím, že politické akce, které se odehrávají v několik set kilometrů vzdálených městech, se klientů nijak nedotýkají.

„Nepředpokládáme, že by v dalších dnech a týdnech lidé do Egypta nechtěli. Demonstrace a politické akce tam v různé míře probíhají už několik let a lidé vědí, že v letoviscích byl vždy klid,“ doplnil Osúch.

Lidé se ptají, ale dovolenou neruší

V podobném duchu se vyjádřil pro Novinky i marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zíma. „Měli jsme několik dotazů týkajících se situace v konkrétním letovisku, kam turisté směřují na dovolenou, ale žádný klient svoji dovolenou v Egyptě nerušil,“ informoval.

Pokles zájmu o Egypt tak zatím cestovka Exim Tours nezaznamenala.

„Aktuální situace na poptávku po Egyptě nemá vliv. Zájezdy na nejbližší odletový termín jsou zcela vyprodané,“ sdělil Novinkám mluvčí cestovní kanceláře Čedok Tomáš Brejcha.

Klienti podle Brejchy cestují do přímořských letovisek a zájezdy do Káhiry Čedok nerealizuje.

Vzdálenosti některých egyptských turistických destinací od hlavního města
Káhira – Marsa Alam (720 kilometrů)
Káhira – Hurghada (550 kilometrů)
Káhira – Sharm el-Sheikh (500 kilometrů)

Reklama

Výběr článků

Načítám