Hlavní obsah

Pražská burza pokračuje ve strmém pádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská burza po čtvrtečním propadu na desetiměsíční minimum dál výrazně oslabuje. Index PX zhruba půlhodinu po otevření ztrácel skoro 1,6 procenta na 884 bodů. Akcie ČEZ v první den bez nároku na výplatu dividendy spadly o téměř devět procent na cenu pod 470 korunami. Vyplývá to z průběžných výsledků burzy.

Foto: www.ncdc.noaa.gov

Index PX v pátek 21. června 2013

Článek

Cenné papíry bank se obchodují smíšeně. Zatímco akcie Erste Bank zatím rostou o desetinu procenta na 594,40 koruny, Komerční banka odepisuje více než 0,8 procenta na 3461 korun. S poklesem se obchodují také akcie pojišťovny VIG.

Více než procento ztrácejí cenné papíry autobazarů AAA Auto a sázkové společnosti Fortuna. Akcie AAA klesly na 23,80 koruny, kurz u sázkové firmy sestoupil na 88,30 koruny.

Zhruba dvouapůlprocentní růst zatím vykazují cenné papíry těžařské firmy NWR a mediální CME, zdražily na 20,90 koruny, respektive 65,30 Kč.

Ve čtvrtek pražská burza ztratila 2,93 procenta a index PX poprvé od loňského srpna uzavřel pod 900 body. Ve vleku vývoje na světových akciových trzích ztrácely všechny emise s výjimkou Unipetrolu. Finanční trhy reagovaly na to, že šéf americké centrální banky (Fed) signalizoval začátek ústupu od podpůrné měnové politiky už v letošním roce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám