Hlavní obsah

Kellnerova PPF prodala půlku Sazky o 3,4 miliardy dráž, než ji koupila

– Praha

Skupina PPF Petra Kellnera prodala poloviční podíl v Sazce firmě KKCG miliardáře Karla Komárka za 209 miliónů eur. V přepočtu podle kurzu z 18. prosince 2012, kdy byla transakce oznámena, to vychází na 5,267 miliardy korun. PPF tak investici do Sazky téměř trojnásobně zhodnotila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky

Článek

Informaci přinesl server Ihned.cz a vyplývá to z účetních dokumentů PPF, které mají k dispozici Hospodářské noviny.

Do boje o Sazku, která se předloni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu, se Kellner přidal v březnu 2011, kdy od Radovana Vítka odkoupil pohledávky za českou loterijní jedničkou. Loterijní byznys pak v listopadu 2011 za 3,8 miliardy korun získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem.

Podle účetnictví získala PPF v listopadu 2011 poloviční podíl v Sazce za 1,9 miliardy korun. Loni se ale firmy dohodly, že podíl PPF koupí KKCG. Jakékoli bližší informace tehdy odmítly zveřejnit. Nyní vyšlo najevo, že za prodej polovičního podílu v Sazce vyinkasovala Kellnerova PPF 5,3 miliardy, tedy o 3,4 miliardy více.

Díky prodeji podílu v Sazce stoupl loni skupině PPF čistý zisk meziročně o 511 miliónů na 727 miliónů eur (asi 18,9 miliardy korun). Kellner drží v PPF podíl 99 procent, po půl procentu mají Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám