Hlavní obsah

Raiffeisen Bank s novým šéfem, Stepice střídá Sevelda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novým generálním ředitelem finančního ústavu Raiffeisen Bank International AG (RBI) se stal v pátek Karel Sevelda. Jmenovala ho do funkce dozorčí rada RBI. Rada zároveň přijala rezignaci dosavadního generálního ředitele Herberta Stepice, kterou z osobních důvodů nabídl 24. května.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Třiašedesátiletý Sevelda, který byl doposud členem představenstva zodpovědným za firemní bankovnictví, na svou novou pozici nastoupí s okamžitou platností. Jeho kontrakt potrvá do poloviny roku 2017. Novým zástupcem generálního ředitele je Johann Strobl.

Sevelda působí v bankovnictví více než 35 let, ve skupině Raiffeisen je od roku 1998. Až do roku 2010 působil jako člen představenstva Raiffeisen Zentralbank a od roku 2010 je zástupcem generálního ředitele RBI.

Stepic podal svoji rezignaci poté, co rakouské orgány pro finanční dohled oznámily, že prošetřují některé jeho dohody. Stepic v minulosti koupil tři byty v Singapuru přes dvě firmy v daňových rájích, o koupi neinformoval banku ani regulátory. Ve funkci byl od roku 2001.

RBI vznikla v říjnu 2010 spojením Raiffeisen International a části RZB. Zajišťuje služby firemním a investičním klientům v Rakousku a dále obsluhuje klienty v řadě zemí střední a východní Evropy. Mimo jiné vlastní českou Raiffeisenbank. Od roku 2005 jsou akcie skupiny kótovány na vídeňské burze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám