Hlavní obsah

Dálnici D1 uzavře v noci ze soboty na neděli demolice mostu

– Praha

V noci ze soboty na neděli bude kvůli demolici mostu v obou směrech zavřená dálnice D1 mezi Humpolcem a Jihlavou. Objízdná trasa v době uzavírky mezi sobotní 20. a nedělní 8. hodinou ranní povede od Humpolce po silnici I/34 na Havlíčkův Brod a dále po silnici I/38 do Jihlavy, informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

Foto: David Ryneš, Novinky

Připravované opravy mostů na D 1 a dva mosty, které budou odstraněny bez náhrady

Článek

Přípravné práce na silnici začnou už v pátek. Od 6.00 do 15.00 hod. bude ve směru na Prahu uzavřen stoupací jízdní pruh a od 15.00 silničáři zavřou levý jízdní pruh, do něhož se postupně převede provoz v opačném směru. Pravý a stoupací pruh směrem na Prahu by v tuto dobu podle ministerstva dopravy měly být v provozu.

V opačném směru na Brno nebude provoz omezen až do 19.00 hod., kdy se celý jízdní pás až do sobotních 20.00 uzavře a doprava se přes dělicí pás přesune do jednoho pruhu v protisměru.

Opravy dálnice začaly na dvou úsecích mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem a mezi Velkou Bíteší a Lhotkou. Na obou úsecích se ve směru na Prahu rozšiřují jízdní pruhy, což by mělo v případě prvního jmenovaného úseku trvat do poloviny června a u druhého zhruba o měsíc déle.

V nejbližších dnech by se rovněž měly rozběhnout práce na stavbě dvou dalších úseků mezi Šternovem a Psáři a v úseku Loket–Hořice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám