Hlavní obsah

Na D1 se na 12 hodin zastaví doprava, kvůli demolici mostu

Jihlava

Na 12 hodin se uzavře úsek dálnice D1 mezi Humpolcem a Jihlavou v noci na 9. června. Důvodem je demolice mostu na 107. kilometru. Uzavírka začne v sobotu ve 20.00 hodin. Objízdná trasa povede v obou směrech přes Havlíčkův Brod, uvedl náměstek hejtmana Vysočiny Libor Joukl (ČSSD).

Foto: David Ryneš, Novinky

Připravované opravy mostů na D1 a dva mosty, které budou odstraněny bez náhrady.

Článek

„Bude to v noci, kdy je doprava minimální,“ řekl Joukl. Podle něj se ještě dále jedná o stanovení dálniční objízdné trasy, která v současné době vede přes most. O konečné trase objížďky rozhodne příslušný stavební úřad. Most by měl být podle Joukla nahrazen.

Uzavřený úsek by se podle návrhu měl objíždět přes Humpolec a po I/34 do Havlíčkova Brodu, poté bude doprava vedena po silnici I/38 a na D1 se opět napojí na exitu 112 Jihlava.

Přípravné práce na silnici začnou v pátek 7. června. Od 06.00 do 15.00 bude ve směru na Prahu uzavřen stoupací jízdní pruh a od 15.00 silničáři zavřou levý jízdní pruh, do něhož se postupně převede provoz v opačném směru.

Pravý a stoupací pruh směrem na Prahu by v tuto dobu měly být podle ministerstva dopravy v provozu. V opačném směru na Brno nebude provoz v pátek omezen až do 19.00, kdy se celý jízdní pás až do sobotních 20.00 uzavře a doprava se přes dělicí pás přesune do jednoho pruhu v protisměru.

Kvůli modernizaci pěti prvních úseků nejstarší tuzemské dálniční tepny D1 bude muset být strženo celkem 11 mostů. Pro plánovanou šíři dálnice jsou totiž příliš úzké. Dva mosty budou odstraněny bez náhrady. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Na dálnici D1 se už pracuje, kolony se netvoří

O den později začaly přípravné práce na dálnici D1 mezi 153. a 162. kilometrem, tedy mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. V sobotu déšť znemožnil nástřik vodorovného...

Výběr článků

Načítám