Hlavní obsah

Jihočeská firma bude v Rusku montovat obráběcí stroje

Právo, Vladimír Vácha

Jihočeská strojírenská firma Kovosvit MAS ze Sezimova Ústí se od pondělí prezentuje na prestižním specializovaném moskevském veletrhu Metalloobrabotka 2013. Od léta by měla v Azovu montovat dva typy obráběcích strojů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Kooperace s ruskými partnery se týká především engineeringu strojírenských technologií, výroby obráběcích strojů, technologického vybavení a metrologického zajištění, licenční výroby zahraničního zařízení, systémové integrace v oblasti strojírenských technologií, modernizace a oprav zařízení. V Azovu začneme od léta montovat dva typy obráběcích strojů. Do konce roku 2013 počítáme s kompletací patnácti strojů a v roce 2018 plánujeme prodávat už 340 obráběcích strojů ročně,“ shrnul současné aktivity v Rusku Martin Volný z marketingového oddělení firmy.

„V Moskvě vystavujeme mimo jiné naše nejnovější multifunkční obráběcí centrum Multicut 630/3000, které se vyznačuje vysokým výkonem, produktivitou, variabilitou, a tím i vysokou přidanou hodnotou pro zákazníka,“ popsal Právu zařízení Volný.

Ústečtí strojaři nejsou na ruském trhu nováčkem. Již od 50. let 20. století se obráběcí stroje značky MAS začaly vyvážet do zahraničí, včetně tehdejšího Sovětského svazu. Během několika posledních let se ruská vláda rozhodla investovat do obnovy strojírenských technologií a MAS, jako jedna z mála z českých strojírenských značek, se na ruská teritoria vrací. Výsledkem je i loni založený společný strojírenský podnik MTE Kovostvit MAS se sídlem v Azovu v Rostovské oblasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám