Hlavní obsah

V Karlovarském kraji navrhují dálniční známku za 300 korun

Právo, vor
Karlovy Vary

Motoristé by v budoucnu mohli platit za roční dálniční známku pouze 300 korun namísto nynějších 1500 korun. Zlevněnou dálniční známku by však mohli její držitelé využívat pouze v jednom kraji. S takovým návrhem změny zákona o pozemních komunikacích přichází Karlovarský kraj.

Foto: http://www.mdcr.cz

Dálniční známka na rok 2013

Článek

Jeho představitelé dlouhodobě kritizují skutečnost, že motoristé v regionu musí platit vysokou cenu za dálniční známku, ačkoli je v regionu jen zhruba 40 km dlouhá páteřní rychlostní silnice R6 mezi Karlovými Vary a Chebem, která není navíc napojena na ostatní dálniční síť v republice.

„Pokud občan jezdí například do práce z Karlových Varů do Sokolova, tak by si koupil pouze zlevněnou krajskou dálniční známku. Díky tomu bychom tyto motoristy dostali z vedlejších silnic na páteřní rychlostní silnici,“ vysvětloval náměstek karlovarského hejtmana Petr Navrátil (ČSSD) princip zákonodárné iniciativy. Ta by měla pomoci hlavně motoristům z horších sociálních poměrů, kteří si nemohou drahou celorepublikovou známku pořídit.

Zlevněná krajská dálniční známka by se týkala pouze osobní dopravy, nikoli nákladní. Motoristé by si mohli pořídit dálniční známky platné třeba i pro dva kraje za celkem 600 korun, když pravidelně zajíždějí třeba pracovně také do sousedního regionu.

Reklama

Výběr článků

Načítám