Hlavní obsah

T-Mobile letos v rámci úspor propustí 200 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor T-Mobile letos propustí 200 zaměstnanců. Plánuje také úspory v oblasti investičních a provozních nákladů. Oznámila to mluvčí společnosti Martina Kemrová. Kterých pozic se snížení stavu týká, zatím vedení společnosti nerozhodlo, tlak na efektivitu je ale podle Kemrové součástí dlouhodobé strategie firmy. Ta nyní zaměstnává asi 2600 lidí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Působíme na nasyceném trhu, kde se příjmy operátorů kontinuálně snižují, přičemž očekávání našich akcionářů jsou vysoká. Snažíme se tedy mimo jiné o průběžné snižování interních nákladů, včetně personálních, a zaměření pouze na ty činnosti, které jsou relevantní pro zákazníky. To s sebou nese i úspory v počtu zaměstnanců," řekla Kemrová.

T-Mobilu v letošním prvním čtvrtletí klesl provozní zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) meziročně o 14,3 procenta na 2,65 miliardy korun. Tržby se snížily o téměř desetinu na 5,8 miliardy korun. Počet zákazníků využívajících služby T-Mobile se ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku zvýšil o čtyři procenta na téměř 5,6 miliónu.

Cenovou válku na trhu mobilních operátorů spustila na začátku dubna Telefónica, když přišla se třemi paušálními cenovými programy pro neomezené volání, SMS a internet. Oba dva zbývající mobilní operátoři ji poté s podobnými nabídkami následovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám