Hlavní obsah

Kaufland stahuje z prodeje tuňáka v oleji

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Společnost Kaufland Česká republika se rozhodla stáhnout z prodeje tuňáka v oleji značky Vitae d’Oro 185 g. U jednotlivých konzerv byla totiž zjištěna zvýšená hodnota histaminu, uvedl mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Foto: koláž Novinky s použitím Kaufland

Tuňák v oleji se zvýšenou hodnotou histaminu

Článek

„Kaufland na základě vlastního rozhodnutí dotčené zboží z preventivních důvodů stáhl z prodeje a zároveň informoval příslušné odborné orgány,“ informoval Šperl.

Jedná se o šarži výrobku 11 P3 s datem trvanlivosti do 31. prosince 2015. „Ostatní výrobky nebo šarže nejsou dotčeny,“ sdělil Šperl.

Podle mluvčího mohou zákazníci uvedený výrobek vrátit v jakékoli prodejně společnosti Kaufland. Za vrácené zboží obdrží náhradu ve výši prodejní ceny, a to i bez předložení účtenky. V případě dalších dotazů lze volat na bezplatnou zákaznickou linku 800 165 894.

„Zvýšené množství histaminu může vyvolat pseudoalergické reakce různého typu,“ doplnil pro Novinky mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám