Hlavní obsah

ČSOB klesl za čtvrtletí čistý zisk na 3,2 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Československé obchodní bance (ČSOB), která se řadí k největším tuzemským bankovním skupinám, poklesl v prvním čtvrtletí v porovnání se stejným obdobím roku 2012 čistý zisk o 19 procent na 3,2 miliardy korun. Důvody spočívají v nízkých úrokových sazbách na trhu, růstu nákladů na nesplácené úvěry nebo vyšších provozních nákladech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Objem úvěrů vzrostl meziročně o devět procent na 489,1 miliardy korun. Růst táhly hypotéky (meziročně o 11 procent), korporátní úvěry (20 procent) a úvěry pro malé a střední podniky (osm procent). Díky růstu běžných a spořicích účtů stoupl objem vkladů o dvě procenta na 626,7 miliardy korun.

„ČSOB i přes podmínky na trhu udržela stabilní objemy výnosů. Stále však pracujeme v prostředí nízkých úrokových sazeb. Náklady meziročně mírně vzrostly, protože vliv snižování počtu zaměstnanců se začal projevovat až na konci prvního čtvrtletí 2013,“ uvedl k výsledkům vrchní ředitel pro řízení financí Bartel Puelinckx.

ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám