Hlavní obsah

Česká pojišťovna mění vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Novým generálním ředitelem České pojišťovny se od 1. června 2013 stane Jaroslav Mlynář (59). Ve funkci vystřídá Pavla Řeháka, který odchází na základě vlastního rozhodnutí ze všech funkcí v ČP.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Česká pojišťovna

Článek

Mlynář nastoupil do skupiny Generali, která pojišťovnu ovládá, v roce 1992 a významně se podílel na zahájení jejího působení v ČR v roce 1993. Od roku 1998 byl členem představenstva a v roce 2001 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem pojišťovny Generali v ČR. Po založení Generali PPF Holdingu (GPH) byl jmenován jeho finančním ředitelem.

Foto: Radovan Šubín/www.subin.cz, ČTK

Novým generálním ředitelem České pojišťovny se od 1. června stane Jaroslav Mlynář.

Úkolem Mlynáře bude navázat na tradici dlouhodobého lídra pojistného trhu, uvedla firma.

"Řehák pojišťovnu provedl transformačním obdobím zaměřeným na posílení ziskovosti. Pod jeho vedením se dostala do kondice, která skupině Generali poskytuje prostor pro další investice do rozvoje největší tuzemské pojišťovny," komentoval změnu generální ředitel GPH a předseda představenstva ČP Luciano Cirinà.

Celkový tržní podíl ČP na trhu ke konci roku 2012 klesl na 25,9 procenta. Pojišťovna spravuje přibližně osm miliónů pojistných smluv. Před rokem a půl oznámila, že chce stabilizovat a postupně zvýšit svůj podíl na trhu. K tomu jí mají pomoci nové produkty, zrychlení služeb a reorganizace obchodní sítě. Do tohoto konceptu se rozhodla investovat přes miliardu korun.

ČP je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje aktiva za 15 miliard eur (zhruba 380 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 miliónům klientů. Je společným podnikem Assicurazioni Generali s podílem 51 procent a PPF Group, která vlastní 49 procent. Počátkem roku se Generali dohodla s PPF na odkupu jejího podílu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám