Hlavní obsah

Vrátit poplatek za vedení úvěru chce od bank už přes 300 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celkem 310 000 lidí, které zastupují servery Poplatkyzpět.cz, Bankovnípoplatky.com a Jdeto.de, žádá o vrácení poplatků za vedení hypotéky nebo spotřebitelského úvěru. Možnost přihlásit se o ně měli do konce dubna. Jak uvedl provozovatel služby Poplatkyzpet.cz Daniel Paľko, i po tomto datu denně přichází několik desítek plných mocí, které budou také zpracovány.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Iniciativa Poplatkyzpět.cz se snaží získat pro klienty bank zpět údajně neoprávněně inkasované úvěrové poplatky a zároveň usiluje o jejich zrušení do budoucna. V těchto dnech v postupných vlnách doručují jednotlivým bankám výzvy klientů, kteří požadují vrácení údajně nezákonně účtovaných úvěrových poplatků zpět.

„Jakmile obdržíme reakce bank na naši výzvu, které jsou zatím zamítavé, zkontaktujeme naše klienty s tím, aby nám udělili souhlas s podáním žaloby k soudu a zároveň uhradili soudní poplatek na k tomu zvláště zřízený účet. První vlnu žalob k soudu plánujeme v první polovině června a další budou navazovat, jakmile nám klienti udělí souhlas se žalobou a uhradí soudní poplatek,“ uvedl Paľko.

Klienti prý podle prvních reakcí chápou, že soudní cesta je v tuto chvíli jedinou možností, jak získat své peníze od bank.

Iniciativa v tomto týdnu požádá finančního arbitra o schůzku, na které chce projednat způsob podání žalob za klienty za období, které by mohlo být promlčeno tím, že banky dělají obstrukce s převzetím výzev. „Je tedy možné, že v nejbližší době budou podány k finančnímu arbitrovi desítky tisíc žalob našich klientů,“ podotkl Paľko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám