Hlavní obsah

Pranýř přiskřípl dvojnásobně plesnivý sýr nebo karcinogenní šproty

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ani v tomto týdnu web potravinynapranyri.cz nezel prázdnotou, pokud jde o potraviny označené jako nebezpečné. Tentokrát se namátkou jednalo o dvojnásobně plesnivý sýr nebo o karcinogenní šproty v oleji.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Plesnivý sýr

Článek

Sýr Mont Noris 50% s modrou plísní původem z Německa objevili potravináři u společnosti Taloconer v Roudnici nad Labem. Problém spočíval v tom, že sýr kromě ušlechtilé modré plísně ještě obsahoval nepovolenou klasickou plíseň.

„Povrch v nákroji byl oschlý, pod obalem místy oslizlý,“ píše se na webu. Při kontrole inspekce zjistila u tohoto výrobku nevyhovující teploty skladování. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti.

Uzené šproty v oleji Sokra původem z Estonska zachytili inspektoři v Bille v Ústí nad Labem. „Ve výrobku bylo zjištěno překročení maximálního limitu pro celkové množství polyaromatických uhlovodíků,“ připomíná web s tím, že se jedná o karcinogenní látky.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

A do třetice všeho nebezpečného. V Zeleném čaji s příchutí citrónu původem z Polska, na který inspekce narazila v píseckém Albertu, bylo zjištěno překročení maximálního limitu reziduí pesticidů. Konkrétně se jednalo o acetamiprid a imidacloprid, informoval web.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám