Hlavní obsah

Manažerem roku 2012 se stal Jan Světlík z Vítkovice Holding

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ocenění Manažer roku 2012 získal generální ředitel a předseda představenstva Vítkovice Holding Jan Světlík. Vítěze ankety 20. ročníku soutěže, kterou pořádá Manažerský svazový fond, vybrala komise z 86 finalistů. Manažerkou roku byla zvolena ředitelka a majitelka společnosti Abydos Olga Kupec.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jan Světlík

Článek

Titulem vynikající manažer střední firmy byl oceněn předseda představenstva společnosti Tescan Jaroslav Klíma. Vynikajícím manažerem malé firmy je jednatel a předseda představenstva DC Vision Libor Witassek. Titul Mladý manažerský talent získal ředitel a místopředseda představenstva výrobního družstva Dřevojas Svitavy Petr Blažek.

Do Síně slávy byli uvedeni manažerští matadoři Rudolf Černý, Vladimír Feix a Jan Wiesner.

Jan Světlík vystudoval v roce 1982 na VŠB v Ostravě obor tváření kovů. Nastoupil do Vítkovických železáren a strojíren jako kovář - lisař a firmě zůstal věrný. Prošel v ní řadou funkcí. Při privatizaci v roce 1998 skončila ve Vítkovicích po 162 letech výroba surového železa. V roce 1999 koupil Světlík vítkovickou Lahvárnu, stal se jejím generálním ředitelem a předsedou představenstva. Generálním ředitelem a předsedou představenstva Vítkovice Holding a řady jejich dceřiných společností je od roku 2003.

Výzva ke společné nápravě

Soutěž Manažer roku si bere za cíl objektivně a nezávisle vybrat a zviditelnit nejlepší lídry českého managementu, špičky ve svém oboru, významné osobnosti, jejichž metody jsou přínosem nejen pro rozvoj firem a ekonomiky i společnosti.

Účastníci soutěže nejsou hodnoceni jen papírově, tedy podle čísel a výsledků na přihlášce, ale uvedená fakta prověřuje odborná hodnotitelská komise v praxi, a to i formou manažerského auditu přímo na pracovišti.

Finalisté a vyhlašovatelé soutěže Manažer roku ve čtvrtek také vydali výzvu ke společné nápravě řízení státní správy pod názvem "Zahajme celonárodní odbornou debatu, prosaďme kvalitu managementu soukromé sféry i do státní správy."

Vyjadřují v ní mimo jiné silné znepokojení nad tím, že politické reprezentace nejsou schopny se dohodnout na jednotném postupu napříč politickým spektrem a společně nastartovat dlouhodobé změny. Pro nápravu současného stavu podle nich chybí dlouhodobější vize a hodnoty, které by byly vodítkem při rozhodování o důležitých parametrech podmínek podnikání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám