Hlavní obsah

Volkswagen cílí na Čínu, zvýší počet zaměstnanců a zvedne výrobu

– Šanghaj

Německý automobilový koncern Volkswagen, pod jehož křídly se nachází i mladoboleslavská Škoda Auto, připravuje v souvislosti s čínským trhem ambiciózní plány. Ty obsahují navýšení počtu zaměstnanců v řádech desetitisíců a výstavbu několika dalších továren.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Volkswagen hodlá do pěti let zvýšit počet svých zaměstnanců v Číně, která je největším automobilovým trhem, o třetinu na více než 100 000. Dále zde plánuje otevřít sedm nových továren, z nichž v pěti má výroba začít ještě letos.

Výrobní kapacita společnosti ve druhé největší ekonomice světa stoupne z 2,6 miliónu vozů ročně na více než čtyři milióny, uvedla agentura Reuters.

Šéf čínských aktivit VW Jochem Heizmann zároveň sdělil, že VW chce v Číně zvýšit plán prodeje v letošním roce na tři milióny aut. Loni to byly 2,8 miliónu vozidel.

Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích. VW, který v Číně v současnosti zaměstnává 75 000 lidí, počítá v příštích třech až pěti letech s růstem čínského automobilového trhu o šest až osm procent ročně.

Ford již loni avizoval, že hodlá do roku 2015 zdvojnásobit v nejlidnatější zemi světa výrobní kapacitu na 1,2 miliónu aut. V souvislosti s tím zahájila automobilka stavbu své šesté továrny.

Reklama

Výběr článků

Načítám