Hlavní obsah

Automobilka Opel chce expandovat na ruském trhu

Berlín

Ruský trh by měl ztrátové německé automobilce Opel pomoci kompenzovat slabou poptávku v Evropě. Zejména kvůli tomu Opel chystá v Rusku expanzi. Generální ředitel mateřské společnosti General Motors Dan Akerson v rozhovoru pro list Bild uvedl, že Rusko má pro Opel velký význam.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Astra

Článek

„Za několik málo let by mohl být ruský trh větší než německý,“ uvedl Akerson. V loňském roce prodal Opel v Rusku více než 80 000 automobilů.

Šéf Opelu Karl-Thomas Neumann listu sdělil, že automobilka bude pokračovat v posilování exportu poté, co v letošním a loňském roce vstoupila na trhy v Austrálii, Chile, Singapuru a Spojených arabských emirátech.

Akerson ve středu oznámil, že GM chce do konce roku 2016 do své ztrátové německé divize Opel investovat čtyři miliardy eur (přes 100 miliard korun). Peníze podle něj pomohou Opelu zvýšit podíl na trhu a financovat vývoj 23 nových modelů do roku 2016.

Opel se v minulosti dostal do existenčních problémů a GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel restrukturalizovat vlastními silami. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách. Na konci příštího roku chce uzavřít závod v německém městě Bochum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám