Hlavní obsah

Japonské automobilky svolají k opravám airbagů přes tři milióny vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Kvůli opravám potenciálně vadných airbagů svolávají čtyři největší japonské automobilky Toyota, Nissan, Honda a Mazda celosvětově přibližně 3,4 miliónu vozů vyrobených v letech 2000 až 2004. Uvedl to server BBC.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota stahuje nejvíc vozů.

Článek

Většina stahovaných automobilů se týká automobilky Toyota, která svolává do servisů 1,73 miliónu vozů.

Airbagy pro sedadlo vedle řidiče nemusí podle tamního ministerstva dopravy fungovat správně kvůli možné závadě v jejich pyrotechnickém zařízení, díky němuž se airbagy nafukují. Airbagy vyrobila japonská společnost Takata.

Její mluvčí podle agentury AP bez dalších podrobností sdělil, že problematické airbagy firma dodala rovněž automobilkám mimo Japonsko.

Toyota svolá k opravám v Evropě 490 000 aut, v Severní Americe 580 000 a v Japonsku 320 000. Jde o modely Corolla, Tundra a Lexus vyrobené od listopadu 2000 do března 2004.

Honda stáhne do servisů 1,14 miliónu vozů Civic, CR-V a Odyssey, většinu v Severní Americe. Nissan svolá asi 480 000 automobilů a od Mazdy jich bude 45 500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám