Hlavní obsah

Mezi Olomoucí a Ostravou budeme o polovinu levnější než ČD, hlásí RegioJet

Novinky, pit
Brno

Až o 50 procent nižší jízdné v porovnání se současným stavem slibuje soukromý přepravce RegioJet podnikatele Radima Jančury na trase mezi Olomoucí a Ostravou. Od prosince 2014 by zde měly žluté vlaky začít přepravovat první cestující.

Foto: RegioJet

Souprava, kterou chce RegioJet na trať mezi Olomoucí a Ostravou nasadit.

Článek

RegioJetu přidělilo koncem března provoz na této trati na patnáctileté období ministerstvo dopravy. Dosud tady jezdí vlaky Českých drah.

„Meziregionálním rychlíkům věnuji stejnou pozornost a nasazení jako dálkové dopravě. Chystáme revoluci ve službách, v cenách a v dalších oblastech oproti tomu, co dnes cestující znají jako standard služeb od ČD,“ nechal se slyšet Jančura.

Foto: RegioJet

Interiér souprav, které chce RegioJet užívat na trase mezi Ostravou a Olomoucí

Obyčejná jízdenka mezi Opavou a Ostravou-Svinovem vyjde dospělého cestujícího bez dalších slev na 22 korun, mezi Krnovem a Opavou na 23 korun, mezi Olomoucí a Krnovem na 61 korun a mezi Bruntálem a Olomoucí na 46 korun.

RegioJet se zavázal provozovat vlaky za 188 korun za jeden vlakový kilometr oproti zhruba 220 korunám, ke kterým se v desetileté smlouvě zavázaly České dráhy, připomněl mluvčí celé skupiny Student Agency Aleš Ondrůj. Na jeden vlakový kilometr tak jde o úsporu přesahující 30 korun.

RegioJet také potvrdil, že zachová slevy na doklady typu In-karta Českých drah, dále pak slevy pro studenty, slevy pro seniory a pro handicapované cestující.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám