Hlavní obsah

Telefónica uvažuje o prodeji podílu v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid
Aktualizováno

Španělská telekomunikační společnost Telefónica uvažuje o prodeji podílu v české divizi Telefónica Czech Republic a dalších majetků v celém světě. Uvedla to ve čtvrtek agentura Bloomberg s odkazem na informované zdroje.

Foto: Václav Lang, Novinky

Článek

Snížením podílu z 69 procent na 50 by firma získala asi jednu miliardu eur, uvedla agentura.

Nejzadluženější evropská telefonní společnost potřebuje prodávat aktiva, aby dodržela plán snížit letos dluh o čtyři miliardy eur (103 miliard Kč).

Podle agentury je nejpravděpodobnější, že firma prodá část podílu v České republice a v Irsku. Ve hře je také menšinový podíl v čínské telekomunikační firmě a také aktiva ve Střední Americe.

Analytik Stephane Beyazian agentuře řekl, že firma byla pod větším tlakem na prodej zhruba před devíti měsíci, nyní už situace není tak akutní. "Pokud by se ocitli pod palbou, mohli by některé kousky prodat," uvedl.

Telefónica ČR působí také na Slovensku a za loňský rok měla zisk 832 miliónů eur, což je pokles v porovnání s předchozím rokem o 11 procent.

Telefónica v České republice provozuje mobilního operátora O2, internet, televizi a pevné linky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám