Hlavní obsah

Deutsche Bank čelí vyšetřování, během krize prý nepřiznala ztráty

Berlín

Německá centrální banka prověřuje podezření, zda největší finanční ústav v zemi Deutsche Bank nezatajil během finanční krize ztráty ve výši 12 miliard dolarů (zhruba 242 miliard korun). Informace přinesl list The Financial Times (FT). Banka jakékoli pochybení odmítá.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Deutsche Bank

Článek

Deutsche Bank podle prověřovaných tvrzení špatně oceňovala složité úvěrové nástroje, což jí ve výsledku umožnilo nepřihlásit se k vysokým účetním ztrátám a vyhnout se tak případné finanční pomoci ze strany vlády.

FT napsal, že vyšetřovatelé centrální banky se chystají vyslechnout tři bývalé zaměstnance banky a další osoby, které o obchodování Deutsche Bank se strukturovanými deriváty mezi lety 2006 až 2009 mají nějaké informace.

Podle agentury Bloomberg účetnictví banky zevrubně prověřuje centrální banka i německý bankovní regulátor BaFin. Vyšetřování je zatím neoficiální

Šetření Bundesbanky by podle FT představovalo novou linii ve vyšetřování údajných pochybení Deutsche Bank. Podobné obvinění vůči ní totiž již dříve samostatně vznesli tři bývalí zaměstnanci banky, kteří se kvůli tomu obrátili na americké regulační úřady v čele s Komisí pro cenné papíry a burzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám