Hlavní obsah

Ocelárna Evrazu v Ostravě na měsíc stojí, nejsou zakázky

Právo, Pavel Karban
Ostrava
Aktualizováno

Především nízká poptávka po výrobcích z oceli na evropském trhu od dubna opět odstavila z provozu ocelárnu společnosti Evraz v Ostravě. Firma předpokládá, že výroba bude dočasně přerušena na měsíc.

Foto: Evraz Vítkovice Steel

Odlévání oceli v ostravské hutní společnosti Evraz Vítkovice Steel

Článek

„Důvodem je nízká poptávka po výrobcích z oceli na evropském trhu a dostatečné předzásobení společnosti polotovary pro výrobu tlustých plechů. Ostatní provozy společnosti pracují na zakázkách klientů společnosti,“ ujistil mluvčí společnosti Jaromír Krišica.

Část zaměstnanců ocelárny, kteří se nepodílí na údržbě provozu nebo na pracích pro jiné provozy, je doma s 60 procenty mzdy nebo čerpá dovolenou. „Není plánováno žádné propouštění,“ potvrdil mluvčí.

Ocelárna má takřka 300 zaměstnanců, přerušení výroby se týká přibližně poloviny z nich. Společnost Evraz zaměstnává v Ostravě 1114 osob. Kdy bude výroba oceli opět spuštěna, firma zatím přesně neví. „Vše záleží na situaci na trhu, který monitorujeme. V současnosti předpokládáme, že je výroba přerušena na celý duben,“ poukázal Krišica.

Hledání nových odbytišť

Podle Krišici hledá Evraz Vítkovice Steel nová odbytiště, proto se na italském veletrhu Made in Steel, který se koná v těchto dnech v Miláně, představuje společně s firmou Evraz Palini e Bertoli.

„Svým potenciálním klientům nabízíme vše ze společného portfolia výrobků české a italské společnosti, a to plechy, štětovnice a výpalky,“ poukázal mluvčí s tím, že cílem prestižního veletrhu je propojení světa výrobců, obchodníků a spotřebitelů železa a oceli.

Evraz odstavil ocelárnu z provozu na tři měsíce v roce 2012, provoz spustil až letos 3. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám