Hlavní obsah

AAA Auto na burze končí, společnost vykoupí vlastní akcie za 23 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V souvislosti se stažením akcií skupiny autobazarů AAA Auto z burzy, o čemž rozhodla v pátek mimořádná valná hromada, stanovila společnost výkupní cenu svých akcií na 23,30 koruny za kus. Na maďarské burze činí výkupní cena 275,173 forintu za akcii.

Foto: AAA Auto

Společnost AAA Auto

Článek

Vlastníci budou moci nabídnout akcie na obou trzích od 8. dubna. Návrh na stažení akcií podal zakladatel firmy Denny, který aktuálně drží téměř 78 procent akcií. Společnost AAA Auto založil Denny v roce 1992. Post generálního ředitele po něm loni převzala Karolína Topolová.

Úmysl vykoupit vlastní akcie obchodované na kapitálových trzích ohlásil v polovině února. Krok souvisí s jeho záměrem prodat majoritní podíl firmy. Strategičtí investoři totiž podle předběžných jednání preferují investici do AAA jako do soukromé společnosti.

AAA Auto uvedla své akcie na trh v rámci primární emise v roce 2007. Upisovací cena 28,1 procenta akcií se vyšplhala na 55,1 koruny za kus a majoritní vlastník Anthony Denny tak na rozvoj společnosti získal 1,1 miliardy korun.

V Maďarsku bude firma akcie vykupovat do 7. června, v Česku do ukončení obchodování na Burze cenných papírů Praha.

AAA Auto provozuje 30 poboček v Česku, na Slovensku a v Rusku. Skupina loni zvýšila prodej o 15 procent na 51 400 aut a zdvojnásobila zisk na 22,3 miliónu eur. Letos plánuje návrat na maďarský trh.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám