Hlavní obsah

Zeman s Kubou chtějí společně v zahraničí podporovat český průmysl

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman v úterý na Hradě přijal ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu (ODS). Řešili koncept zahraničních cest, kdy nová hlava státu i šéf rezortu průmyslu kladou velký důraz na ekonomickou diplomacii. Kuba proto bude pravidelně Zemana na cestách doprovázet.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

Článek

Oba politici se na jednání shodli v podpoře českých firem. „Bylo by dobře, abychom spolupracovali, oba stejně vnímáme podporu českého průmyslu,“ řekl Kuba po jednání na Hradě Novinkám. Doplnil, že se Zemanem řešili kromě konceptu zahraničních cest i jejich organizaci. Podle Kuby se tak naváže na praxi z dob prezidenta Václava Klause.

Ministr také označil za důležitou přítomnost politiků především na zahraničních cestách do nových trhů, do kterých chtějí proniknout české firmy. Právě politici tam mohou pomoci otevřít dveře.

Už v polovině března se Zeman dohodl s prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslavem Hanákem, že svaz zajistí účast podnikatelské sféry na zahraničních cestách. „Zajistíme profesionalitu účasti podnikatelské sféry, zajistíme podnikatelská fóra, která se při každé misi v zahraničí dělají. Hlavně se těším, že těch misí bude co nejvíce, protože pan prezident je pro podporu průmyslu, podporu ekonomiky,“ řekl Hanák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám