Hlavní obsah

ČSA chystají na letní sezónu šest nových linek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Provoz na šesti nových linkách zahájí České aerolinie (ČSA) v nadcházející letní sezóně, která začne od 31. března. V letovém řádu se nově objeví spoje do Curychu, Florencie, Mnichova, Nice, Permu, stejně jako dálková linka do Soulu, informoval mluvčí ČSA Daniel Šabík. Letní řád platí do letošního 26. října.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Letoun ČSA

Článek

Na dálkové lince do Soulu budou ČSA létat ve spolupráci s Korean Air. Pro cestující je připraven letoun Airbus A330-300. Obě aerolinky nabídnou z Prahy celkem šest zpátečních spojů týdně.

V porovnání s loňskem ČSA přidají více letů až na 18 stávajících linkách, jako například do Barcelony, Berlína, Hamburku, Kodaně nebo Tel Avivu. Letadla ČSA budou létat do 42 letišť ve 24 zemích.

Celkem 20 nových spojů ČSA přibude i ve východní Asii, půjde například o indonéskou Jakartu, malajskou metropoli Kuala Lumpur nebo tichomořské ostrovy Guam a Palau.

Nejvíce spojů mezi dvěma zeměmi nabídnou ČSA mezi Prahou a Německem. Kromě Berlína, Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburku a Stuttgartu přidají ČSA také lety do Mnichova. Provoz na nové lince zahájí 1. června a cestující si budou moct vybrat až ze tří zpátečních spojů denně.

Celkově budou ČSA do šesti německých destinací provozovat až 99 zpátečních letů týdně, což je meziročně o 42 spojů více.

ČSA se více zaměří i na lety do Ruské federace, čehož důkazem je linka do Permu, který je v Rusku už osmou destinací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám