Hlavní obsah

Developer Orco počítá ztrátu 40 miliónů eur

Praha

Developerská společnost Orco Property Group loni hospodařila s čistou ztrátou ve výši 40 milionů eur (jedné miliardy korun). Firma to ve čtvrtek oznámila na svých internetových stránkách. Orco tak už je druhý rok v řadě ve ztrátě, přestože v roce 2012 zvýšilo tržby o 65 procent na 260 miliónů eur.

Foto: Profimedia.cz

Logo developerské společnosti Orco

Článek

Orco loni dosáhlo provozního zisku před zdaněním a odpisy (EBITDA) 36,5 miliónu eur proti 30,3 miliónům eur v roce 2011.

"Výrazné zlepšení EBITDA však bylo více než kompenzováno zvýšením ztráty hodnoty nemovitostí," uvedla společnost.

Orco se v minulosti potýkalo s vysokým zadlužením, v loňském roce se mu ale podařilo dluhy snížit z 1,56 miliardy eur na 744 milionů eur.

"Rok 2012 byl zlomový v posledním vývoji naší skupiny. Úspěšně jsme dokončili finanční restrukturalizaci a plán na oddlužení, který jsme představili ve své předchozí výroční zprávě," uvedl generální ředitel Orca Jean-François Ott.

V letošním roce Orco podle Otta očekává, že dosáhne tržeb mezi 155 a 165 miliony eur. Výsledek by měl být nižší než letos, ale společnost označuje letošní tržby za výjimečné, když se do nich promítl prodej budovy Sky Office v Düsseldorfu za 117 milionů eur.

Developerská skupina podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty Orka zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám