Hlavní obsah

V Ostravě objevili inspektoři nebezpečný doplněk stravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při kontrole kvality potravin zjistili inspektoři v jedné z prodejen v Ostravě na Masarykově náměstí u doplňku stravy původem z USA s názvem Dynapep energy New Cinnamon Flavor přítomnost látky geranamim. Ta může vyvolat vážné zdravotní potíže, jak Novinkám potvrdil mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Nebezpečný doplněk stravy

Článek

Podle webu potravinynapranyri.cz jde o syntetickou sloučeninu (stimulant), která se přidává do některých léčivých přípravků. Tato látka může vyvolat vážné zdravotní potíže, jakými jsou zvýšení krevního tlaku, bolesti hlavy, zvracení, mozkové příhody až úmrtí.

Obdobný problém kontrola zjistila i u dalšího potravinového doplňku Dynapep energy New Berry Flavor.

Web potravinynapranyri.cz v tomto týdnu zaplnily i další potraviny, které si vysloužily označení „nebezpečné“. Jednalo se například o plesnivé Olomoucké tvarůžky malé, které prodával chrudimský Penny Market. Jako výrobce je uvedena společnost A.W. z Loštic.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

„Ve více než polovině kontrolovaných balení potraviny se vyskytovala šedozelená plíseň viditelná pouhým okem,“ píše se na webu. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování a potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.

Jádra mandlí původem z USA, která kontrola odhalila v teplickém Sparu, byla z poloviny poškozená škůdci, děravá a prožraná. Jako výrobce (balí a distribuuje) je uvedena bratislavská společnost Encinger.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje Ministerstvo zemědělství společně se SZPI. Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám