Hlavní obsah

Úlovky potravinářského webu: plesnivý salám a chemicky páchnoucí nudle

Novinky, pit
Praha

Nová dávka potravin s označením „nebezpečné“ se tento týden objevila na webu potravinynapranyri.cz. Jednalo se o třeba o plesnivý salám nebo podivně zapáchající nudle.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Plesnivý salám

Článek

Salám Herkules kontrola objevila ve společnosti Taloconer v Litvínově. Jako výrobce je uvedena společnost Pejskar & spol. s provozovnou v Polici nad Metují. „Zjištěn výskyt kolonií plísní na povrchu potraviny viditelných prostým okem pod etiketou s názvem výrobku a ostatními údaji o výrobku,“ píše se na webu.

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud vykazuje známky kažení. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování a potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Obdobný problém se týkal i Uherské klobásy, na kterou kontrola přišla také v litvínovské společnosti Taloconer. Jako dovozce web uvádí pražskou společnost Made Group, jako distributora pak společnost Gurmán Klub z Kamenných Žehrovic.

„Na povrchu potraviny byly zjištěny kolonie plísní viditelné okem,“ informuje web. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku a výrobek neměl prošlé datum minimální trvanlivosti.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Do třetice všeho nebezpečného inspektory zarazilo, že Rýžové nudle suché původem z Vietnamu objevené u Thi Thuy Doana v Klimkovicích vykazovaly po tepelné úpravě zápach po plastech a chemikáliích. Jejich trvanlivost byla do konce roku 2014.

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám