Hlavní obsah

Česká spořitelna v předtuše zlých časů propustí 600 lidí

Česká spořitelna, banka s největším počtem klientů v zemi, zruší 600 pracovních míst. O práci přijde zhruba každý dvacátý pracovník. Banka zároveň plánuje snížit provozní náklady. Cílem je ještě letos ušetřit miliardu korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Propuštění se bude týkat celé finanční skupiny, která na konci loňského roku zaměstnávala 11 014 lidí.

„Vzhledem k tomu, že nelze očekávat výrazný obrat v poklesu ekonomiky, stále se vyostřuje konkurence a celý bankovní trh je pod tlakem snižování cen, Česká spořitelna přistupuje k restrukturalizaci svých provozních a personálních nákladů,“ uvedla banka v tiskové zprávě.

Tomuto kroku podle banky předcházela podrobná analýza. „Snížení počtu pracovních míst se dotkne všech částí banky napříč pozicemi včetně pozic manažerských,“ uvedla banka.

Česká spořitelna v tiskové zprávě ujistila, že propouštění nebude mít negativní dopad na služby a obsluhu klientů, banka ani nebude snižovat počty poboček.

Skupinu kromě banky tvoří 13 dceřiných společností - stavební spořitelna, penzijní společnost, makléřská společnost Brokerjet, poradenská společnost Erste Corporation Finance, nemovitostní fond REICO, realitní společnost, sAutoleasing a S MORAVA Leasing a další firmy.

Česká spořitelna loni meziročně zvýšila konsolidovaný čistý zisk o 21,8 procenta na rekordních 16,61 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám