Hlavní obsah

Kalousek doporučí vládě prodej ČSA, Korean Air nabízí 2,64 miliónu euro

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Vláda se ve středu seznámila s nabídkou Korean Air na nákup 44 procent ČSA. Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) nabídla za tento podíl 2 640 0000 euro (v přepočtu přes 67 miliónu korun), což odpovídá poměrné ceně, na níž společnost ohodnotil auditor. Vláda vzala nabídku na vědomí a o jejím přijetí by měla jednat na příští schůzi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Kalousek uvedl, že nabídka Korean Air je podle jeho resortu výhodná pro ČSA coby národního dopravce i pro letiště Václava Havla.

"Pokládám ji za vynikající příležitost zajistit budoucnost ČSA i perspektivu pro Letiště Václava Havla," řekl Kalousek s tím, že prodej podílu ČSA kabinetu doporučí.

Korean Air je podle ministrových slov dynamicky se rozvíjející společností. Navíc chce z pražského letiště udělat evropskou křižovatku pro své lety.

O ČSA projevila zájem ještě společnost Qatar Airways, která však na rozdíl od Korean Air nepodala nabídku. Audit loni ohodnotil cenu státního podílu na 148 miliónů.

V případě schválení prodeje podílu by smlouva mohla být podepsána v polovině dubna.

Reklama

Související články

Korean Air podal nabídku na vstup do ČSA

Korejská letecká společnost Korean Air podala nabídku na vstup do Českých aerolinií. Podle webu Air Transport World (ARW) má zájem o 44 procent akcií ČSA....

Výběr článků

Načítám