Hlavní obsah

Telefónice loni klesl zisk o 9,2 procenta na necelých 20 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Telefónice loni klesl zisk o 9,2 procenta na 19,78 miliardy korun. Výnosy se snížily o 3,5 procenta na 50 miliard korun. Vyplývá to ze středečního sdělení firmy. Výsledky byly ovlivněny konkurenčními tlaky na telekomunikačním trhu a regulačními opatřeními, uvedla firma.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

OIBDA, tedy provozní zisk před zahrnutím finančních nákladů, daní, odpisů a amortizace, byl nejvyšší ve čtvrtém čtvrtletí, kdy dosáhl 5,1 miliardy korun.

Akcionářům chce společnost rozdělit téměř 9,7 miliardy korun, což odpovídá 30 Kč na akcii. Loni firma vyplácela 40 korun.

Vedle toho představenstvo rozhodlo o zahájení další části nabývání vlastních akcií až do dvou procent z celkového počtu kmenových akcií společnosti.

Počet mobilních zákazníků loni stoupl o 2,9 procenta na 5,08 miliónu. Množství tarifních klientů se zvýšilo o 4,7 procenta na 3,19 miliónu. Tarifní zákazníci tak tvoří 62,8 procenta všech zákazníků mobilních služeb O2.

Společnosti roste podíl chytrých telefonů v síti O2 i počet zákazníků mobilního internetu, uvedla firma. Míra odchodu zákazníků byla loni 1,77 procenta, což je o 0,1 procentního bodu méně než v roce 2011.

Celkový provoz v mobilní síti O2 vzrostl o 7,1 procenta a dosáhl 9,59 miliardy provolaných minut. Zvýšil se i počet uživatelů internetového připojení xDSL, a to o pět procent na 912 000.

Reklama

Výběr článků

Načítám