Hlavní obsah

Američané žalují jejich výrobce Budweiseru, prý ředí pivo vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Američtí spotřebitelé piva žalují výrobce Budweiseru za to, že své alkoholové produkty ředí vodou, aby zvýšil zisk. Požadují odškodnění, které prý může dosáhnout až desítek milionů dolarů. Firma Anheuser-Busch InBev obvinění odmítá jako neopodstatněné, uvedla ve středu agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle právníků spotřebitelů uvádí Anheuser-Busch InBev odlišný obsah alkoholu, než jaký je ve skutečnosti, u několika druhů piv včetně Budweiseru. Pivo údajně ředí těsně předtím, než jde do lahví, a tím podvádí zákazníky.

Tvrzení však žalující strana neopírá o nezávislé testy výrobků firmy, ale o údajná slova jejích bývalých zaměstnanců.

Hlavní žalobu, která podle právníků může mít dopad na desítky miliónů konzumentů piva, podali v pátek v San Francisku a chystají prý i další v New Jersey, Pensylvánii i jinde.

Zástupce firmy Peter Kraemer obvinění odmítl jako bezpředmětné. Společnost podle něj přesně dodržuje všechny zákony o označování alkoholu.

Koncern Anheuser-Busch InBev je „známý“ tím, že vede globální spory o ochrannou známku Budweiser s českobudějovickým Budvarem, a to už od roku 1907.

Zvlášť v posledních letech je v nich vysoce úspěšný Budějovický Budvar. V letech 2000 až 2011 bylo definitivně ukončeno 124 soudních sporů a správních řízení, z nichž Budvar vyhrál 88 případů a osm sporů skončilo smírem nebo remízou.

Reklama

Výběr článků

Načítám