Hlavní obsah

NWR poklesly tržby a za loňský rok ohlásila ztrátu přes 25 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Těžební společnost New World Resources (NWR) se loni propadla do ztráty. Firma, která je majitelem OKD, ve čtvrtek oznámila, že utrpěla ztrátu milión eur (25,4 miliónu korun), přičemž zaznamenala rovněž pětinový pokles tržeb na 1,3 miliardy korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Firma doplatila na zpomalení ekonomiky

Článek

Provozní zisk EBITDA v loňském roce meziročně klesl o zhruba polovinu na 223 miliónů eur. Těžba uhlí zůstala takřka beze změny na 11,2 miliónu tun.

"Rok 2012 byl pro NWR těžký. Pokračující makroekonomické nejistoty v Evropě i zpomalení ekonomiky v Asii ovlivnily podnikatelský sentiment, což dopadlo i na trhy s ocelí a souvisejícími surovinami, včetně koksovatelného uhlí," uvedl předseda představenstva NWR Gareth Penny.

New World Resources, která má sídlo v Amsterodamu, je přední těžební firmou ve střední Evropě a jednou z největších průmyslových skupin v Česku. New World Resources patří firmě BXR, která má v těžební společnosti téměř dvoutřetinový podíl. Ve skupině BXR má zhruba padesátiprocentní podíl český miliardář Zdeněk Bakala.

Reklama

Výběr článků

Načítám