Hlavní obsah

ČEZ v Bulharsku zatím odebrání licence ustál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofia

Bulharské odbočce firmy ČEZ zatím licence odebrána nebyla. Uvedl to ve středu zástupce bulharského regulačního úřadu Andon Rokov. Úřad tak zmírnil úterní prohlášení premiéra Bojka Borisova o chystaném odebrání licence.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Úřad zatím zkoumá rozsah případných pochybení, proces směřující k odebrání licence byl nicméně zahájen.

„Licence společnostem ČEZ Distribution a ČEZ Electro včera (v úterý) zrušena nebyla, ale proces směřující k jejímu odebrání byl zahájen,“ řekl Rokov citovaný agenturou Focus. Oznámil, že slyšení držitelů licence z obou společností je naplánováno na 16. dubna.

„Cílem těchto procedur je přesvědčit se o tom, že způsobená pochybení jsou natolik závažná, že může k odebrání licence dojít, aniž by to vyvolalo negativní následky,“ sdělil Rokov.

Jakmile bude proces u konce, může bulharská strana podle Rokova sáhnout k tomuto extrémnímu kroku a licenci odebrat.

Tři dny na odvolání

Rokov řekl, že podnětem ke kontrole regulační komise byla prověrka, kterou v distribuční společnosti ČEZ provedla bulharská finanční inspekce. Její zpráva, vypracovaná 8. února, upozornila na pochybení zjištěná v činnosti společností ČEZ Distribution a ČEZ Electro. „Většinou se týkají porušení zákona o veřejných zakázkách, chyb v protokolech o instalaci elektroměrů a zpoždění povinných výkazů,“ upřesnil bulharský činitel.

Bulharská odbočka firmy ČEZ má nyní podle Rokova tři dny na to, aby se proti zjištěným závadám odvolala.

Reklama

Výběr článků

Načítám