Hlavní obsah

Pracovní poměr na dobu určitou bude opět možné řetězit

Pracovní poměr na dobu určitou asi bude možné opět uzavírat opakovaně bez časových omezení. Platit to má ale jen pro určitý okruh pracovníků, podmínkou má být také dohoda zaměstnavatele s odborovou organizací. Předpokládá to senátorská novela zákoníku práce, kterou v úterý podpořila Sněmovna. Předloha nyní míří do sociálního výboru.

Foto: Archiv, Právo

ilustrační foto

Článek

Současná legislativa povolovala prodloužit smlouvu na dobu určitou pouze dvakrát. Novela má podle předkladatelů zpružnit trh práce a pomoci zlepšit konkurenceschopnost firem. Umožní například zaměstnávání sezonních zaměstnanců, aniž by musela být dodržena tříletá lhůta od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou, uvedli autoři předlohy z řad ODS a ČSSD. Využít by to mohly například zemědělské podniky a stavební firmy.

Zaměstnanci na dobu určitou by také měli být příjemci všech výhod, které zaměstnavatel poskytuje. Novela by též měla přispět k tomu, aby zaměstnanec na dobu určitou přesně věděl, kdy mu zaměstnanecký poměr skončí. Může být domluveno i to, kdy mu zase začne, protože tyto poměry bude možné sjednávat jen v případech, kdy si to vyžadují provozní podmínky nebo má práce zvláštní charakter.

„V této době, kdy nezaměstnanost dosahuje dosud nevídaných hodnot, se jedná určitě o pozitivní legislativní počin, který může zabránit propuštění řady zaměstnanců zejména ve výrobě pracujících na smlouvu na dobu určitou,“ reagoval na rozhodnutí zákonodárců Ladislav Smejkal z advokátní kanceláře White & Case.

Změna podle něj uleví firmám, ale pomůže také lidem, kteří v nich pracují, neboť i pro ně je lepší mít neustále se opakující pracovní smlouvu na dobu určitou, než nemít práci vůbec. „Novelu určitě ocení i zaměstnavatelé, kteří často nevědí, zda budou mít za měsíc dostatek práce pro všechny zaměstnance. Přispěje také k tomu, aby firmy omezily nabírání zejména sezónních pracovníků a výpomoci přes agentury práce,“ poznamenal Smejkal.

Právník varuje před zneužíváním zákona

Z právního hlediska se ovšem staví k novele kriticky. „U firem, v nichž nepůsobí odborová organizace, novela umožňuje nastavení řetězení podle jejich vlastního uvážení pouze vnitřním předpisem, což může vést ke zneužívání ze strany těchto zaměstnavatelů,“ varoval právník.

Podmínky nastavené novelou jsou totiž velmi obecné, což dává zaměstnavatelům bez odborů při přípravě vnitřního předpisu takřka neomezený prostor pro vlastní interpretaci právní normy. „Z toho pohledu by bylo namístě, aby ve Sněmovně došlo ještě k upřesnění navrhovaného znění novely,“ dodal Smejkal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám