Hlavní obsah

Skanska loni v Česku a na Slovensku výrazně zvýšila zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přední tuzemská stavební firma Skanska zvedla loni v České republice a na Slovensku čistý zisk po zdanění na skoro pětinásobných 357 miliónů korun. Tržby společnosti naopak klesly o 12 procent na 16 miliard korun.

Článek

„Vzhledem k tomu, jak vypadá stavební trh v České republice, zejména v dopravním stavitelství, můžeme být s dosaženým výsledkem spokojeni,“ uvedl Dan Ťok, předseda představenstva a generální ředitel Skansky.

V současnosti má společnost dojednané zakázky za celkem 16 miliard korun. Práci tak má zhruba na 12 až 13 měsíců.

Klíčovým cílem společnosti je dodržovat pravidla řízení rizik a tudíž nepodávat nabídky s cenou pod úrovní přímých nákladů nebo bez krytí režijních nákladů.

„Naším hlavním cílem je ekonomicky zdravá a stabilní Skanska. Proto nenabízíme a nebudeme nabízet zakázky bez zisku a přiměřených režií, nebo dokonce pod úrovní přímých nákladů. I proto může být naší prioritou kvalita. Průměrná ziskovost kolem dvou procent odpovídá současným obecným podmínkám na trhu,“ doplnil Ťok.

Reklama

Výběr článků

Načítám