Hlavní obsah

Podnikatelem roku v Moravskoslezském kraji je Molenda

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Podnikatelem roku 2012 v Moravskoslezském kraji se stal ředitel společnosti Gascontrol Mieczyslaw Molenda. Ten bude nyní usilovat o celorepublikový primát. Jméno držitele titulu Podnikatel roku 2012 ČR bude vyhlášeno 13. února v Praze.

Foto: Pavel Karban, Právo

Držitel titulu Podnikatel roku 2012 v Moravskoslezském kraji Mieczyslaw Molenda

Článek

Molendovým vzorem byl prý vždy Tomáš Baťa. Z ocenění měl radost. „Uvědomuji si však, že patří i mým spolupracovníkům,“ upozornil muž, pro něhož jsou spolupracovníci a zaměstnanci partnery.

Molenda založil havířovskou společnost Gascontrol s dalšími čtyřmi společníky. Dnes drží ve firmě, která vloni zaznamenala obrat přesahující tři miliardy korun, poloviční podíl.

Gascontrol patří k předním českým výrobcům a dodavatelům technologií v oblasti energetiky, strojírenství a stavebnictví. Zaměstnává přibližně 1000 lidí. Specializuje se na výzkum, výrobu, montáž a servis plynárenských, energetických a vodárenských zařízení, rozšiřuje také síť plnících stanic na CNG po ČR. V současné době patří do portfolia Gascontrolu 27 firem.

Soutěž Podnikatel roku organizuje společnost Ernst & Young. V Moravskoslezském kraji se klání konalo poosmé. „Podnikání je správným nástrojem k tomu, aby se kola ekonomiky točila dále. Je především duchem společnosti, podnikatelské aktivity si zaslouží být oceněny,“ uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD).

Podle Nováka se kraj spolu s městem Ostravou snaží motivovat podnikatele nově otevřeným dotačním programem, z něhož mohou začínající podnikatelé čerpat výhodné půjčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám