Hlavní obsah

V nelegálním skladu našla inspekce stovky lahví alkoholu s etiketou Likérky Drak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila ve skladu společnosti Altalimo v Karlových Varech 320 litrů lahví alkoholu, jehož původ majitel firmy nebyl schopen doložit. Inspekce zakázala firmě zboží pustit do oběhu.

Foto: SZPI

Ve skladu bylo před 600 lahví alkoholu.

Článek

Ve skladu bylo nalezeno 639 lahví alkoholu. Z toho 254 mělo etiketu společnosti Likérka Drak, dalších 385 lahví bylo označeno etiketou firmy Milan Kwaczek.

Právě Likérka Drak hrála hlavní roli v metanolové kauze. V lihovinách s její etiketou byly ve zlínském skladu její distribuční firmy Verdana nalezeny lihoviny s 50 procenty jedovatého metanolu. Na otravu metanolem v Česku od podzimu zemřelo už 39 lidí.

Problémy měly už i lihoviny s etiketou firmy Milan Kwaczek z Dobré na Frýdecko-Místecku. Inspekce v nich našla denaturovaný líh, který lze objevit jedině v nelegálním alkoholu.

"Vzhledem k uvedeným skutečnostem výrobky nebylo možné identifikovat z hlediska původu lihu. Podle zákona se tak jedná o potravinu neznámého původu, kterou není povoleno uvádět do oběhu," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Sklad potravin nebyl podle inspekce nijak zabezpečen proti škůdcům.

Firma navíc porušila zákon, když svůj potravinářský podnik u SZPI nezaregistrovala a tím se vyhýbala kontrolám.

"Inspekce na místě vedle sortimentu lihovin zjistila i skladování nealkoholických nápojů, vína, piva, cukru, kávy a cukrářských výrobků. Celková plocha neregistrovaného skladu je cca 1 000m2," doplnil Kopřiva.

Foto: SZPI

Sklad alkoholu v Karlových Varech

Prostory podle něj nebyly dostatečně zabezpečeny proti škůdcům a inspekce jejich užívání zakázala.

Foto: SZPI

Sklad alkoholu v Karlových Varech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám