Hlavní obsah

Na pranýři se přilepily slizké párky nebo plesnivý sýr

Novinky, pit
Praha

I tento týden zaplnily web potravinynapranyri.cz další potraviny s označením „nebezpečné“. Šlo například o slizké párky či plesnivý sýr.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Slizké párky

Článek

Vídeňské párky objevila kontrola u Lan Tran Haua v Čermné nad Orlicí. „Povrch párků byl lepkavý a slizký. Výrobek měl netypický nakyslý zápach,“ uvádí web s tím, že potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti, ale byl skladován při nevyhovujících teplotních podmínkách.

U sýru Madeland uzený, který našla kontrola v pardubickém Albertu, byly na povrchu plátků sýru zjištěny šedočerné kolonie plísní viditelné okem. Potravina neměla prošlé datum použitelnosti a při kontrole nebyly podle webu zjištěny ani nevyhovující teploty skladování.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Podobně i další sýr, Eidam uzený z Polska, na který kontrola narazila u Ilony Žváčkové v Bohuslavicích, měl na povrchu viditelné kolonie zelených a bílých plísní. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování a výrobek neměl podle webu ani prošlé datum minimální trvanlivosti.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám