Hlavní obsah

V mladoboleslavské Škodovce začne vyjednávání o mzdách

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

V automobilce Škoda Auto začne v úterý úvodní kolo kolektivního vyjednávání o mzdách mezi odbory Kovo a zástupci společnosti. Na svých stránkách to uvedl týdeník Škodovácký odborář.

Foto: Škoda Auto

Hlavní závod největší české automobilky v Mladé Boleslavi prochází, v souvislosti se zavedením výroby třetí generace modelu Octavia, údajně jednou z nejrozsáhlejších modernizací a rozšířením.

Článek

Oba týmy při prvním setkání načrtnou základní obrysy svých požadavků, vyjednávání se ale bude týkat i dalších záležitostí, jako je například flexikonto nebo kariérní řád.

Odboráři vedení předsedou podnikové rady Jaroslavem Povšíkem si dali za úkol dosáhnout dohody o zaměstnanosti, udržet výhodné flexikonto a zajistit optimální růst mezd, jak připomíná Škodovácký odborář.

Obě strany mají čas na vyjasnění stanovisek a dohodu do konce března, kdy končí současná dohoda o mzdách. V loňském roce vzrostla mzda ve Škodovce o pět procent.

V loňském roce se v Česku prodalo celkem 174 tisíc osobních vozů. Nejvíc si lidé kupovali vozy Škoda, konkrétně se jednalo o necelých 54 tisíc aut. Na druhém místě skončil Volkswagen a třetí Hyundai, v obou případech prodej lehce přesáhl 15 tisíc.

Nejprodávanějším vozem se stala Škoda Octavia s 22 406 prodanými kusy, následovaná Fabií (14 355 kusů) a Hyundai i30 (4 888 kusů).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám