Hlavní obsah

Policie obvinila další tři lidi v kauze ŘSD

Aktualizováno

V případu korupce na Ředitelství silnic dálnic (ŘSD) policie obvinila další tři lidi, dva z nich jsou právníci. Všichni jsou stíhaní pro zpronevěru. Potvrdila to pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muži jsou podle dřívějších informací Týdne podezřelí z toho, že využívali peníze, které u nich měli klienti v advokátní úschově, na provoz svých kanceláří. Prostředky přitom byly určeny na stavbu odpočívadel u dálnice.

Kvůli odpočívadlům byli už dříve obviněni čtyři lidé. Údajně nevýhodně pronajímali pozemky na stavbu odpočívadel na D5 a D47. Využívali k tomu prostředníka, kdyby to stát dělal bez něj, ušetřil by 264 miliónů korun.

Dosud přitom protikorupční policie stíhala v kauze ŘSD bývalého šéfa podniku Laušmana, bývalého výkonného ředitele ŘSD Michala Halu, někdejšího podnikového právníka Roberta Wolfa a podle médií i předsedu představenstva společnosti Monstera International Jiřího Neužila.

Laušmana a Halu policisté viní z přijímání úplatku a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Někdejší podnikový právník je stíhán pouze pro porušování povinnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám