Hlavní obsah

Pranýř skřípl plesnivé ruské vejce nebo páchnoucí buřtíky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Není snad týdne, kdy by web potravinynapranyri.cz nerozšířil své řady o potraviny s označením „nebezpečné“. Tentokrát se namátkou jednalo o plesnivé ruské vejce nebo zapáchající buřtíky.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Článek

Delika Ruské vejce v aspiku odhalila kontrola v litoměřické prodejně Albert. Jako výrobce je uvedena brněnská společnost Delika lahůdky.

Na povrchu dvou kusů potraviny – na salámu vystupujícího nad aspik – byly zjištěny kolonie plísní, viditelné prostým okem. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti,“ píše se na webu s tím, že potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Buřtíky, které vykazovaly netypický nakyslý zápach, kontrola objevila u Hien Nguyen Vana v Chlumci nad Cidlinou. Výrobcem byla společnost Kostelecké uzeniny. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Potravina neměla prošlé datum použitelnosti,“ lze se dočíst na webu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

U téhož prodejce kontrola zjistila i Slovenský salám s oslizlým povrchem a netypickým nakyslým zápachem. Jako výrobce je uvedena společnost MP Krásno z Valašského Meziříčí. Rovněž v tomto případě při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku ani prošlé datum použitelnosti.

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám