Hlavní obsah

Při výprodejích v Německu ušetří Češi nejvíc

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní vlna zimních výprodejů začala u našich západních sousedů v Německu. Týká se hlavně oblečení a sportovního zboží, připojují se ale i další obchodníci. Čechům se nákup za hranicemi vyplatí, na jednom kusu značkového oblečení mohou ušetřit několik stokorun, při větším nákupu i tisíce.

Foto: Tomáš Pernis, Právo

Ilustrační foto

Článek

Lidem ze severu Čech se vyplatí jet za některými značkami oblečení do Drážďan spíš než do Prahy, kvůli vzdálenosti i ceně. Například obchod značky oblečení Desigual je nejblíže v těchto dvou městech a ten drážďanský bývá mnohem levnější.

„Jen na jedněch šatech jsem ušetřila zhruba sedm set korun, v pražském obchodě stály kolem dvou tisíc korun, v Drážďanech mě vyšly na necelých 1300 korun,“ řekla Právu Jitka Chmelová z Chlumce na Ústecku.

Do Německa si řada lidí zvykla jezdit na nákupy pravidelně i pro některé potraviny a drogerii. „Na větší nákup vyrážím do Německa každý měsíc, nikdy nevynechám sezónní slevy v lednu a srpnu,“ potvrdila Šárka Červinská z Ústí nad Labem.

Levnější i krmení pro kočky nebo spodní prádlo

Podle ní se vyplatí kupovat i takové věci, jako je krmení pro kočky, které se dá mnohdy v Německu sehnat za polovinu „české“ ceny. „Levněji se dají sehnat i kapsle do kávovarů, těstoviny či spodní prádlo,“ jmenovala namátkou.

V obchodě Jeans Live v drážďanském nákupním centru Elbe park se nyní dají koupit značkové rifle Levi Strauss za 39,99 eura, tedy něco přes tisíc korun. Ty jsou proti českým obchodům výrazně levnější, kalhoty stejné značky v obchodě Levi’s v ústeckém obchodním centru Forum stojí teď po slevě 1599 či 1799 korun.

„Mám děti a pro ně se rozhodně v Německu také vyplatí nakupovat,“ uvedla Chmelová. Například obchod C v Drážďanech nabízí dětská trika za tři eura, v ústeckém obchodě stejné značky začínají ceny na 98 korunách. Podobně tomu je například s bundami pro dospělé, v Německu od 19 eur, tedy necelých 500 korun, v Ústí nad Labem jsou podobné za 798 korun. V obchodě H v Německu mají ve výprodeji například čepice za jedno euro, v Česku jsou za 70 korun, tedy téměř třikrát tolik.

Platba možná i českými korunami

Nemálo lidí si zvyklo jezdit za nákupy do obchodu Real v Heidenau u Pirny. Do nákupních vozíků Čechů míří často i cukrovinky a mléčné výrobky.

Navíc zaregistrovaní Češi dostávají z Realu slevové kupóny i aktuální nabídku na svou e-mailovou adresu. V obchodě jsou české nápisy, dá se platit i v českých korunách.

Reklama

Výběr článků

Načítám