Hlavní obsah

Ministerstvo financí loni více kontrolovalo hazard

Novinky, pit
Praha

Ministerstvo financí (MF) zahájilo loni 655 správních řízení vůči provozovatelům sázkových her a loterií, což představuje přibližně pětinový nárůst v porovnání s rokem 2011. Ve srovnání s rokem 2010 se jednalo o několikanásobné zvýšení, informoval mluvčí MF Ondřej Jakob.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kontrolám se například nelíbila absence herních plánů u jednotlivých heren, nedostatečně označená provozovna nebo chybějící dozor týkající se vstupu osob mladších 18 let.

„Z čísel je jednoznačně zřejmé, že reorganizace státního dozoru zahájená v roce 2011 vedla ke zvýšené efektivitě i v roce 2012. To se odrazilo ve zvýšeném počtu zahájených správních řízení kvůli porušení povinností stanovených loterijním zákonem,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Výše uložených pokut za porušení loterijního zákona dosáhla v loňském roce 22,8 miliónu korun, což v porovnání s rokem 2011 znamená zdvojnásobení částky.

„Očekávám, že tento krok přispěje k ještě vyšší výkonnosti při postihování těch, kteří porušují loterijní zákon. Důraz bude kladen také na kontrolu správné výše odvodů z loterií, a to ve spolupráci s jednotlivými správci daně,“ dodal Kalousek.

Nejčastěji zjištěné kategorie nedostatků shledaných státním dozorem v roce 2012Počet
nepřítomnost odpovědné osoby oprávněné jednat s orgánem státního dozoru110
nezajištěn dozor osobou odpovědnou za zákaz vstupu osob mladších 18 let95
nevyvěšení herních plánů78
neoznačená provozovna (chybějící název, adresa a jména osoby odpovědné za řádný provoz na vstupu)55
nenahlášení odpovědné osoby (případně změny v odpovědné osobě) orgánu státního dozoru52
Zdroj: MF

Reklama

Výběr článků

Načítám