Hlavní obsah

Pranýř lapil konzervu s červem a zkaženou paštiku

Novinky, pit
Praha

Hned zkraje nového roku se na webu potravinynapranyri.cz objevily další potraviny, které si vysloužily označení „nebezpečné“. Jednalo se namátkou o zkaženou játrovou pochoutku nebo o masovou konzervu s přídavkem červa.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Játrový delikates

Článek

Játrový delikates, který kontroloři odhalili v choceňském Konzumu (COOP Diskont), měl lepkavý a slizký povrch a netypický nakyslý zápach. Jako výrobce je uvedena společnost ZŘUD-Masokombinát Polička.

„Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku,“ píše se na webu s tím, že výrobek neměl prošlé datum použitelnosti.

Konzerva Krůta s kaštany v omáčce původem z Francie, nalezená v českobudějovickém Lidlu, obsahovala navíc přibližně centimetrového červa.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Tuzemák, který kontrola objevila u havířovské společnosti Erpeko Trade, obsahoval denaturační činidlo 2-propanol, které v lihovinách nesmí být přítomno. „Dále byl ve výrobku zjištěn metanol v množství dvakrát vyšším, než připouští legislativní limit,“ informoval web s tím, že toto množství metanolu nemůže akutně ohrozit lidské zdraví.

Jako výrobce je uvedena společnost North Spirit z Karviné. Na kolku bylo napsáno kromě čísla i značení „Nový“.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám