Hlavní obsah

Diplomat Kolář nastoupil do Kellnerovy PPF, má budovat vztahy se zahraničím

Praha

Dlouholetý český diplomat Petr Kolář nastupuje od ledna 2013 do skupiny PPF na nově zřízenou pozici ředitele pro zahraniční vztahy. Finanční ředitelkou a předsedkyní představenstva PPF, jejímž hlavním akcionářem je nejbohatší Čech Petr Kellner, se stává Kateřina Jirásková.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Na archivním snímku je Petr Kolář s šéfem ruské diplomacie Sergejem Lavrovem (vlevo) a tehdejším prezidentem Dmitrijem Medveděvem.

Článek

Jirásková dosud byla ředitelkou Generali PPF Asset Management. Ve funkci nahrazuje Pavla Horáka, který od 1. ledna 2013 přechází do pozice finančního ředitele skupiny Home Credit, kde rovněž zastává funkci člena představenstva.

Kolář bude zodpovědný za utváření zahraničních vztahů PPF s důrazem zejména na stávající a nové trhy v Asii.

Kolář od prosince 1993 do konce roku 2012 zastával různé vedoucí pozice na ministerstvu zahraničních věcí včetně funkce náměstka ministra zahraničí. Působil jako velvyslanec ve Švédsku, v Irsku, USA a v Rusku. V roce 1999 byl rovněž zahraničně politickým poradcem prezidenta Václava Havla.

Jirásková po absolvování VŠE pracovala jako obchodník s dluhopisy ve společnosti Conseq. Do skupiny PPF nastoupila v roce 2000 na pozici portfolio manažera. V posledních osmi letech řídila Generali PPF Asset Management.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám