Hlavní obsah

Skupina RWE mění v Česku strukturu, vlajkovou lodí se stala RWE ČR

– Praha

Společnost RWE Česká republika převzala k 1. lednu vedení aktivit skupiny RWE v Česku. Dosavadní lídr skupiny, RWE Transgas, se bude od nynějška soustředit pouze na velkoobchod s energiemi a změní jméno na RWE Supply & Trading CZ. Oznámil to mluvčí skupiny RWE Martin Chalupský.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Restrukturalizace se nedotkla počtu pracovních míst. Podle Chalupského většina zaměstnanců přešla za stejných podmínek do RWE ČR. V RWE Supply & Trading CZ zůstala jen malá část zaměstnanců, kteří se zabývají velkoobchodem s plynem.

„Pod vedením společnosti RWE Česká republika postupně zkonsolidujeme všechny naše aktivity na tuzemském trhu do moderní a přehledné organizační struktury,“ uvedl k restrukturalizaci společnosti generální ředitel RWE ČR Matin Herrmann.

V následujících měsících chce RWE ČR reorganizovat svou strukturu do čtyř oblastí – obchod s elektřinou a zemním plynem včetně zákaznického servisu, výroba elektřiny a tepla, skladování plynu a distribuce plynu a správa sítí.

Skupina RWE je nejsilnějším hráčem na českém trhu s plynem. Dodává zde zemní plyn více než dvěma miliónům zákazníků. Zodpovídá také za nákup a tranzit zemního plynu a jeho velkoobchod. V roce 2011 činil čistý zisk skupiny v Česku 14,1 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám