Hlavní obsah

Student Agency zdraží jízdné na některých autobusových linkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Společnost Student Agency podnikatele Radima Jančury zdraží od nového roku ceny jízdenek na některých autobusových linkách, Důvodem je zvýšení DPH a s tím spojené rostoucí další náklady. Informoval o tom mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Článek

„Změna sazby DPH se každému promítne do nákladů a stejně, jako to již udělali jiní dopravci, musí i Student Agency v této souvislosti upravit mírně ceny jízdného,“ uvedla Ivana Kašická, obchodní ředitelka autobusové dopravy Student Agency.

Cena se změní od 2. ledna, zvýší se většinou o pět korun, v několika případech o deset korun. Zdražení ve výši deset korun se v rámci kreditové jízdenky dotkne například linky z Prahy do Karlových Varů nebo z Brna do Ostravy. O pět korun stoupne cena jízdenky z Prahy do Českých Budějovic nebo z Jihlavy do Prahy a do Brna.

Na vytížených linkách jako PrahaBrno, Praha – Plzeň, Praha – Hradec Králové nebo Brno – Olomouc se podle Ondrůje cena jízdného nemění.

Nasazení nových autobusů

Na přelomu roku 2012 a 2013 nasadí Student Agency na dálkových linkách v České republice celkem 15 nových autobusů. Autobusy budou do provozu uváděny zhruba měsíc, od konce prosince do konce ledna.

„Nové autobusy budou jezdit zejména na mezinárodních linkách – vyrážet budou do Vídně, Berlína, Londýna, Bratislavy nebo do destinací v Itálii a Švýcarsku,“ sdělila Kašická, podle níž se nákupem nových vozů rozroste flotila autobusů s konceptem Fun na více než čtyřicet.

„Dvacet z nich již nyní spojuje Prahu s Brnem, sedm jich bude zajíždět do rakouské metropole, šest do Liberce, čtyři do Londýna a Švýcarska a po dvou do Bratislavy a Itálie,“ dodala Kašická.

Společnost v současné době provozuje téměř 130 autobusů, jejich průměrné stáří je zhruba dva a půl roku.

Ceny jízdného na vybraných zdražených linkách (v Kč)
linka2013 (kreditová/otevřená, na pevné datum2012 (kreditová/otevřená, na pevné datum)
Praha – Liberec80/9570/85
Praha – Jihlava130/150125/150
Brno – Jihlava75/10070/95
Praha – České Budejovice145/165140/160
Praha – Karlovy Vary130/160120/155
Brno – Ostrava160/180150/175

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám