Hlavní obsah

Jančura změní strukturu Student Agency, stane se z ní holding

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Počátkem roku 2013 změní skupina Student Agency, jejímž majitelem je podnikatel Radim Jančura, svou strukturu na holdingové uspořádání. Založením Student Agency Holding se nic nemění, pokud jde o strukturu majitelů. Výhradním vlastníkem zůstává nadále Jančura, uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Článek

Podle mluvčího se změna uskuteční s ohledem na další expanzi Student Agency, která by za letošek měla vykázat rekordní obrat z prodeje jednotlivých produktů blížící se šesti miliardám korun se ziskem za skupinu více než 100 miliónů korun.

Dalším důvodem je plánovaná expanze jak v oblasti železniční dopravy, tak i v dalším podnikání, kdy podle české legislativy stávající uspořádání Student Agency neumožňuje například zakládání dalších společností – právnických osob. Jedna fyzická osoba může 100procentně vlastnit jen tři společnosti s ručením omezeným.

Od studentů k autobusům a vlakům

Student Agency založil Jančura původně jako společnost zaměřenou na prodej a zprostředkování služeb studentům. Postupně firma spustila internetový prodej zájezdů a letenek, začala provozovat autobusovou a vlakovou dopravu.

„Na většinu těchto činností je zapotřebí mít samostatnou právnickou osobu a česká legislativa nám v tomto již za stávající struktury, kdy všechny společnosti vlastním přímo já, neumožňuje další růst,“ doplnil Jančura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám